Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українська архітектурна студія balbek bureau представила проєкт тимчасового житла для внутрішньо переміщених українців, що є частиною національної системи RE:Ukraine Housing.

Проєкт у Луцьку – це перша приватна ініціатива, спрямована на швидке, ефективне та відповідальне надання тимчасового житла. Містечко розташоване у селі Жидичин, на околицях Луцька (15 хвилин до центру міста на авто) на березі річки з чудовим пейзажем та доступом до води. Житло передбачене для 456 людей.

З проханням розробити концепт поселення до balbek bureau звернулася громадська організація «Алгоритм Дій». Фінансування проєкту здійснюється за рахунок її внесків.

Проєкт передбачає місце для паркування автомобілів, велосипедні доріжки, зони відпочинку біля води, площі для загальних зібрань, дитячих та спортивних майданчиків, коворкінгу, дитячого садочку, аптеки, пункту першої медичної допомоги, закладів харчування та послуг (перукарні, хімчистки, тощо). У комплексі буде працювати центр адміністративних послуг та охорона. В пілотній версії проєкту інфраструктура буде забезпечена частково та наповнюватиметься з розвитком поселення.

Для будівництва потрібно зібрати 173 мільйони гривень, з яких зібрано майже 11. Відкриття першої секції поселення заплановане на літо цього року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button