X

У Києві активісти почали відновлювати старовинні двері університету Шевченка

Київські активісти громадської організації «Справжній Київ» почали реставрувати старовинні двері – вхідні до корпусу хімічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це розповіла киянка Олена Неустроєва в Facebook.

Таким чином вони продовжують роботу києвознавця та гіда Сергія Миронова, який раніше опікувався цією справою. З початку російського вторгнення він пішов захищати Київ у складі 241-ї бригади тероборони. Захищаючи своїх побратимів, отримав поранення від яких помер в шпиталі.

«Сергій Миронов дуже любив Київ, його архітектуру та історію. Він відновлював старовинні двері, хоч не був ні теслею, ні столяром. Працював самостійно. Ніякого піару, жодних донатів, просто одна людина робила, що могла, аби зберегти маленькі острівці старого Києва і не дати їм потонути в океані типових металопластикових конструкцій. З початком повномасштабної війни Сергій Миронов пішов на фронт добровольцем та загинув», – розповідає Миронова.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 59 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту