Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: instagram.com/vanishing_kiev

На війні загинув київський гід Сергій Миронов, автор блогу vanishing_kyiv, реставратор історичних дверей. Його згадують тематичні київські пабліки, друзі та інші містяни.

З початку російського вторгнення Сергій пішов захищати Київ у складі 241-ї бригади тероборони. Повідомляється, що він загинув на східному напрямку. «Кілька днів тому, захищаючи своїх побратимів, він отримав поранення від яких помер в шпиталі», — пише засновниця dovkola.media Альона Деньга.

За її словами, екскурсії Миронова тривали по чотири-п’ять годин, бо відвідувачі не хотіли відпускати гіда.

«Він знав ледь не на пам’ять коди до під’їздів усіх старих будинків Києва, навіть мав окремі ключі від деяких дворів. Він знав, у якому під’їзді стоїть 100-літня щітка для взуття з кінського волосу, а де за “совєтів” законсервували цілі пожежні сходи й тепер це наче музейний експонат», — згадує вона.

Рік тому Сергій почав власноруч реставрувати двері та вікна в старих київських будинках. Робив це власним коштом.

«Реставруючи двері, він збирав навколо себе зграйку небайдужих мешканців під’їздів і власних підписників. Але з ким не міг порозумітися, так це із комунальниками. Як то без дозволу двері реставрувати!» — згадує київська депутатка Ксенія Семенова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button