Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікторія Симоненко

У постмодерністському кварталі Подолу, на вулиці Костянтинівській, 46/52, утеплили фасад і пофарбували його у «цукеркові» рожевий та світло-жовтий відтінки. У Департаменті міського благоустрою КМДА заявили, що власники житла не отримали дозвіл, пише «Твоє місто».

Наразі комунальники планують відкрити контрольну карту на порушення благоустрою.

«Департамент міського благоустрою не видавав контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення у зв’язку з утепленням будинку на вул. Костянтинівській, 46/52 у Подільському районі міста Києва», – зазначили в Департаменті.

Комунальники внесли припис «Керуючій компанії Подільського району міста Києва» з вимогою усунути порушення Правил благоустрою міста Києва шляхом надання дозвільної документації на зміну зовнішнього вигляду фасаду будинку за цією адресою.

Крім того, у Департаменті охорони культурної спадщини прокоментували, що пофарбований у яскраві кольори будинок не є пам’яткою культурної спадщини.

Модерністські квартали, до якого входить будинок на вулиці Костянтинівській, 46/52, будували наприкінці 1980-х. Автори проєкту – українські архітектори Юрій Шалацький, Леонід Мороз, Тетяна Лазаренко й Ігор Шпара.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button