Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікторія Симоненко

Власники дворівневої квартири у постмодерністському кварталі Подолу утеплили фасад і пофарбували його у «цукеркові» рожевий та світло-жовтий відтінки. Фото опублікувала у групі «Подоляночка» місцева жителька Вікторія Симоненко.

Фото: Вікторія Симоненко

Це будинок на перехресті Юрківської та Костянтинівської, який належить до ансамблю Чотирьох кварталів — нетипової забудови 1980х років. До кварталу входять 19 житлових будинків між вулицями Введенська, Кирилівська, Межигірська й Оленівська. Стиль характеризують як соціалістичний постмодернізм.

До будинку на Костянтинівській, 46/52 прибудовано вже закритий ресторан «Щекавиця», який зараз намагаються продати як майно ліквідованого банку «Січ».

Будинок на Google Maps у 2015 році

У департаменті благоустрою КМДА повідомили ТСН.ua, що будинок не є пам’яткою архітектури. Водночас власники помешкання мусили отримати на роботи з утеплення контрольну картку на порушення благоустрою, але цього не було зроблено.

Пообіцяли, що на місце завітає інспектор з благоустрою, щоб оформити адміністративний припис. «Будемо розглядати питання щодо звернення до суду з вимогою привести фасад будинку до належного стану», — заявив директор департаменту Михайло Буділов.

Водночас, за його словами, інспекторів можуть не впустити до житла, бо це приватна власність. Він додає, що подібні ситуації чітко не врегульовані законодавством.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button