Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/kyivtransportDTI

Міський голова Віталій Кличко відмовився звільняти Руслана Кандибора з посади голови Департаменту транспорту. Про це йдеться у відповіді на петицію.

Водночас Кличко заявив про підтримку петиції в частині втілення заходів із розвитку транспортної мережі.

Читайте також: Чому активісти вимагають звільнити керівника Дептрансу КМДА? Зібрали претензії та відповіді на них

Так, у тесті петиції Кандибору закидають: 

  • саботаж облаштування нових безбар’єрних пішохідних переходів;
  • ліквідацію сектору розвитку веломережі;
  • зупинення процесу громадського обговорення проєктів організації дорожнього руху; ліквідація смуги громадського транспорту на бульварі Лесі Українки;
  • відсутність дій щодо відновлення роботи 30 автобусних маршрутів та реалізації положень звіту Світового Банку.

Кличко у відповідь запевняє, що Департамент транспорту планує:

  • протягом 2023–2024 років продублювати до 40 підземних переходів наземними, зокрема дев’ять — цьогоріч;
  • продовжити облаштування пішохідних переходів тактильною плиткою з пониженням бортового каменю та встановлення пандусів;
  • розвивати веломережу. Торік на маршрут «Солом’янка-Центр» виділили майже 40 мільйнів гривень, але не почали реалізовувати через напад Росії;
  • оптимізувати маршрути громадського транспорту за рекомендаціями Світового банку. Мовляв, наразі вже зменшили на 15% кількість маршруток, що дублювали міський транспорт та оптимізувати мережу громадського транспорту на 18%. Далі на заваді стала війна. Але незабаром планують повноцінно запустити принаймні п’ять нових маршрутів (Київ-Волинський – Музей історії України у Другій світовій війні; Милославська – Березняки; Деміївська – Метрологічна; метро «Славутич» – база відпочинку «Либідь»; метро «Харківська» – метро «Театральна»).

Щодо громадських обговорень, мер вказав, що Київська майстерня міста поновила діяльність — після дворічної перерви.

Руслан Кандибор очолив Департамент транспорту КМДА у 2021 році. До того він очолював Службу автомобільних доріг у Львівській області. На тій посаді його різко критикував голова обладміністрації Олег Синютка і якось навіть заявив: «Руслан Васильович, підіть і застрельтесь».

У 2018 році Кандибор задекларував чотири будинки майже однакової площі, квартиру й земельну ділянку в селі Оброшине під Львовом і три автомобілі ГАЗ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button