Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото за сайту booking.com

Колишній орендар не допускає представників держави у київський готель «Експрес» попри те, що будівлю уже півтора місяці як повернули у державну власність, повідомляє Міністерство розвитку громад.

Приватна компанія орендувала готель, розташований навпроти пам’ятника Щорсу, з 2001 року.

За один квадратний метр орендар платив 12 гривень. Водночас міжнародні агенції нерухомості оцінювали вартість подібних об’єктів у центрі Києва щонайменше у 800 гривень за метр.

У 2019 році Служба безпеки заявляла, що колишній посадовець Укрзалізниці — медіа уточнювали, що йшлося про Олексія Кривопішина — ініціював передачу площ готелю «Експрес» в оренду за заниженою ставкою.

Зрештою, 31 липня готель повернули у державну власність через порушення умов договору та завдання збитків через занижену вартість.

«Колишній орендар не допускає представників держави на обʼєкт, перешкоджає роботі аудиторів та намагається здійснити рейдерське захоплення готелю “Експрес”, — заявляють в Мінгромад. — Подібні випадки, на жаль, не поодинокі і мають дуже довгі історичні корені».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button