Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Озеро Синє в серпніФото: Юрій Андреєв

Озеро Синє на Виноградарі у Подільському районі сильно обміліло. Директор Департаменту захисту довкілля Олександр Возний звинуватив начальника КМВА Сергія Попка в тому, що він досі не затвердив виділення 35 млн гривень на відновлювальні роботи.

Сьогодні, 15 серпня у КМВА заявили, що розподіл коштів на відновлення озера вже погоджено, готуються відповідні розпорядчі документи. «Але усі роботи та освоєння коштів будуть знаходитися під пильним контролем громадськості та екоактивістів Києва», – заявив Попко.

У КМВА також прокоментували, що вони «ще півтора місяці тому власноруч провели обстеження водойми, розглянули заяви екоактивістів, простих громадян та детально вивчили сам план відновлення водойми». Весь цей час, стверджує військова адміністрація, «проводився детальний аналіз усіх документів аби не допустити зловживань використання бюджетних коштів».

Озеро Синє – одне з найбільших вододільних озер Києва площею біля 40 га. За планом відновлення водойму мають розчистити та поглибити, створити великий пляж та парк з велосипедними та біговими доріжками з дотриманням усіх інклюзивних вимог. З коштів природоохоронний фонд планується виділити 35 млн гривень на комплекс робіт по ревіталізації озера. Виділення коштів було підтримано екологічною та бюджетною комісіями Київської міськради.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button