Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Наслідки ракетного удару по Львову. Фото: Андрій Садовий

Близько 4 години 15 серпня російські окупанти завдали удару по Україні 28 ракетами повітряного та морського базування. Українські захисники знищили 16 крилатих ракет, повідомляють Повітряні сили.

По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття. Вибухи пролунали у Львові, Луцьку, Дніпрі.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Там було загоряння. Людей із будівель евакуювали, є травмовані. Мер Андрій Садовий додав, що загалом пошкоджено більше ста помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок.

В одному із гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі. Загоряння фіксували й у інших частинах міста. Їх загасили. Також є інформація про пошкоджені автомобілі. У Ставчанах на Львівщині пошкоджено десять будинків. Є інформація про травмованих. Пошкоджені будинки також у Суховолі.

У Луцьку росіяни поцілили двома ракетами у промислове підприємство. Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко заявив, що внаслідок влучання загинули три людини, ще троє постраждалих перебувають у лікарні.

У Дніпрі росіяни влучили у підприємство та спортивний об’єкт. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що у результаті постраждали двоє людей та виникла пожежа площею 800 квадратних метрів.

Пошкоджений спортивний об’єкт в Дніпрі. Фото: Сергій Лисак

Також було зафіксовано вісім пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button