Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Харкові скасували тендер на будівництво багатофункціонального центру в парку Саржин яр. Мер Ігор Терехов пообіцяв, що містяни зможуть брати участь в обговоренні локації, пише видання Kharkiv Today.

За його словами, буде оголошено технічне завдання, яке має відповідати війні. «Я маю на увазі, що цей простір потрібно збудувати під землею. Крім цього, ми дуже ретельно разом із громадськими діячами, громадою вирішимо, на якому місці буде побудоване це підземне укриття і це підземне укриття дуже і дуже важливе для міста», — сказав Терехов в ефірі національного телемарафону.

Тендер на будівництво багатофункціонального офісного центру у Саржиному Яру скасували, як зазначив мер, через погану комунікацію.

Жителі міста обурилися планам забудувати пам’ятник природи місцевого значення Саржин Яр, який реконструювала студія SBM Studio, перетворивши на найпопулярніше місце для відпочинку. Архітекторка Ольга Клейтман, як і місцеві жителі, категорично проти нового будівництва під час війни, адже ці гроші можна було б виділити на потреби армії або людей, які постраждали через бойові дії.

Планувалося, що Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури отримає з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії 180 мільйонів гривень. Проте Клейтман впевнена, що будівництво обійдеться дорожче: «Будівля площею 10 тисяч квадратних метрів буде коштувати близько 660 мільйонів гривень».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button