Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Організація «Батарейки, здавайтеся!» відновила масштабні відправлення батарейок на переробку в Європу. 42 тонни батарейок вирушили на завод Recupyl в Польщі.

Впродовж півтора року батарейки з пунктів «Батарейки, здавайтеся!» збирались на складі, але їх не могли відправити на переробку через «європейську бюрократію». В організації пояснюють, що 2022 року в Румунії розпочалась діджиталізація сфери відходів, яка ускладнила приймання батарейок з-за меж Європейського Союзу, в тому числі заводу-партнеру GreenWEEE, з яким вони співпрацюють.

«Спочатку ми просто чекали, потім мучили румунських чиновників (точніше, вони нас), все це було дуже стресово. Показово, що дозвіл в Україні ми отримали дуже швидко, за що Міндовкілля – респект. А коли наш терпець урвався, ми перетворили проблему на можливість. Відтепер батарейки 8 різних типів ми будемо відправляти на декілька заводів у Європі паралельно», – йдеться в дописі.

Перші дві фури з 42 тоннами батарейок, зібраних в супермаркетах «Сільпо», уже прямують до кордону з Польщею. У відправлення команда мережі поклала GPS трекер, який дозволить відстежити шлях батарейок до заводу. Перероблення цієї партії батареойк фінансують «Сільпо» і сім брендів батарейок, які продаються на поличках супермаркетів – з доходів від продажів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button