Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На пляжах іспанської Майорки встановлюють фальшиві попереджувальні знаки для туристів, що начебто у воді є медузи або забруднена вода. Це ініціатива місцевих жителів, які незадоволені великою кількістю туристів, пише Іndependent.

Всі попередження написані англійською, проте вони містять внизу текст, написаний місцевим каталонським діалектом. Наприклад, під зображенням плавця в оточенні медуз йдеться: «Відкритий пляж. Не для медуз чи іноземців». В іншому попередженні про зсув написано, що «небезпека виникає через перенаселеність».

Неофіційні вивіски є роботою Manacor Caterva, групи, яка виступає проти надмірного туризму. Вони критикують «перенаповнення Майорки туристами», і зазначають, що «бухти Балеарських островів були експропрійовані туризмом».

Читайте також: Жителі Мойорки встановлюють на пляжах фейкові таблички, щоб відлякати туристів

«Узурпація бухт є ще одним проявом того, як капіталізм використовує таку економічну діяльність, як туризм, доводить її до крайності та вільно висушує землю та витягує максимальну додаткову вартість із робітників», — йдеться у їхній заяві.

Майорка — острів у Середземному морі, складова Балеарських островів. Його населяє понад 900 тисяч людей. На туризм припадає близько 75% загальної економіки острова. У 2016 році близько 14 мільйонів людей відвідали острів, зокрема, більшість туристів з Німеччини та Англії – 23% і 22% відповідно.

Фото: Coordinadora anticapitalista de Manacor

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button