Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Сан-Франциско запустили безкоштовні автономні автобуси. Напередодні регулятори у штаті Каліфорнія схвалили розширення умов роботи такого транспорту, повідомляє AP News.

Безкоштовний автобус курсуватиме щодня за фіксованим маршрутом з сімома зупинками і з’єднає житлові квартали з магазинами та громадськими центрами. Транспортний засіб не має ні водійського сидіння, ні керма. Там працює супроводжуючий, який за потреби може керувати автобусом за допомогою ручного контролера. Шатл може вмістити до десяти пасажирів і працюватиме з дев’ятої ранку до 18 вечора щодня і курсуватиме кожні 20 хвилин.

Загалом на маршруті є два шатли, тож один з них може заряджатися, поки інший перевозить пасажирів. Послуга автобусу пропонується в рамках грантової пілотної програми, яка має допомогти оцінити, як автономні транспортні засоби можуть доповнити систему громадського транспорту. До запуску проєкту, Каліфорнійська комісія з комунальних послуг дозволила двом конкуруючим компаніям роботаксі, Cruise і Waymo, пропонувати цілодобові пасажирські перевезення в Сан-Франциско.

Дозвіл надали попри численні скарги на те, що таксі без водіїв здійснюють несподівані зупинки, створюють затори на дорогах і блокують проїзд машин екстрених служб. У середу місто звернулося до комісії з проханням призупинити розширення мережі роботаксі. Після цього рішення сталося декілька аварій за їхньої участі.

Quartz пише, що Cruise скоротила свій автопарк у місті на 50% (50 вдень та 150 вночі) після того, як робототаксі потрапили щонайменше в три аварії, включно з аварією з пожежною машиною.

Пожежна служба Сан-Франциско застерегла владу Каліфорнії від розширення використання безпілотних автомобілів. За їхніми даними, останнім часом сталося 55 випадків, коли роботаксі перешкоджали роботі пожежної служби.

Фото: Terry Chea/AP

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button