Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Роман Балук

На проспекті Червоної Калини, 86А у Львові відкрили ігровий майданчик для дітей з інвалідністю, повідомляє міська рада.

Майданчик на подвір’ї центру соціальних послуг «Джерело» власним коштом створило подружжя американців Едді та Тетяна, засновники організації The Bridge of Life. Вони витратили на нього приблизно 60 тисяч доларів із власної сімейної фундації.

На площі 1100 квадратних метрів розмістили доступні гойдалки та каруселі, гірка, мініфутбольне поле, різні розваги.

Парк поділено на дві зони — для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та для дітей з розладами аутичного спектру.

У першій зоні діти на візках та з іншими фізичними обмеженнями можуть безпечно покататися на гойдалці. Їх фіксують у високих кріселках за допомогою спеціальних пасків безпеки.

Сенсорні локації для зорового контакту викликають у дітей певні асоціації. Звукові панелі дозволяють почути звуки різних інструментів. Також можна погратися кольоровими гумовими іграшками.

«Діти з інвалідністю думають, що вони літають, коли катаються на качельках. Так вони відволікаються від реальності й поринають у світ, де їм радісно, тепло і безпечно», — зазначив Едді Вейн. — Таких парків немає в Україні. Ми сподіваємося, що після перемоги першим, що робитимуть в Україні, — це спеціальні майданчики для дітей, для людей похилого віку».

Парк є авторським проєктом Едді та Тетяни. Протягом чотирьох місяців вони спостерігали за дітьми центру «Джерело», зауважуючи, які би розваги були найбільш доступні, пріоритетні та цікаві. Зустрічалися з працівниками, батьками і вихованцями, радилися і консультувалися з експертами різних країн.

Прораховували безпечну відстань від каруселі до перекладин, навантаження на качелі і накриття тощо. Зараз вони готові бути експертами та консультувати щодо того, як збудувати безпечний та доступний дитячий майданчик.

Оскільки майданчик спроєктований саме для дітей з інвалідністю і має певні елементи саме для їхньої безпеки, — ці ж елементи можуть бути не зовсім безпечними для дітей без інвалідності чи порушень розвитку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button