Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23552 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Україні 28 серпня зафіксували новий літній рекорд споживання електроенергії. Вечірній максимум споживання перевищив попередній показник 21 серпня на 1,2%, повідомляє «Укренерго».

Це дуже високий показник з огляду на обмежені через ремонти можливості з виробництва електроенергії, заявляють енергетики. У результаті енергосистемі знадобилася аварійна допомога.

«Укренерго було вимушене для покриття попиту з 19:00 до 22:00 застосувати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг становив 1200 МВт·год. Аварійна допомога є останнім і найдорожчим заходом екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні Україна імпортує незначні обсяги електроенергії зі Словаччини зранку та ввечері – 1638 МВт. Експорт відсутній.

В «Укренерго» просять ощадливо споживати електроенергію у години вечірнього максимуму, а саме – з 16:00 до 23:00.

Енергетики закликають використовувати менш потужний вентилятор замість кондиціонерів, а також дали поради, як зберегти прохолоду в домі:

  • блокуйте сонячне світло. Закривайте штори або жалюзі впродовж дня, щоб сонячні промені не потрапляли у кімнату;
  • зведіть до мінімуму використання кухонних приладів (електродуховка, гриль, мультиварка, посудомийка тощо). Електроніка та освітлювальні прилади додатково виділяють тепло перегріваючи приміщення;
  • відчиняйте вікна на ніч й вішайте на них вологу тканину;
  • звичайна миска з льодом або пляшка із замороженою водою перед вентилятором дещо охолодить приміщення.

Фото: daikin.co.uk

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button