Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На сайті Київради зареєстрували петицію з пропозицією перейменувати вулицю в Солом’янському районі на честь загиблого пілота Андрія Пільщикова «Джуса».

Автор петиції, Осьмак Антон, запропонував замінити назву вулиці Нової. На його думку, теперішня назва надана вулиці тимчасово. Перейменування, на думку автора, створить часовий зв’язок на топонімічній мапі Києва «від героїв Повітряного флоту УНР (Повітрофлотського проспекту) до героїв сучасності — “Привидів Києва”, одним з образів якого, разом з усіма пілотами-Героями 40-ї Васильківської бригади тактичної авіації, був Андрій Пільщиков».

Напередодні Дня авіації, 25 серпня, біля села Сінгури Житомирського району зіткнулися екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів загинули. Серед загиблих — відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний Джус.

Державне бюро розслідувань встановлює обставини авіатрощі. Наразі правоохоронці вивчають технічний стан літаків і дотримання правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику чорних скриньок. Попередньо правопорушення кваліфікують за ст. 416 КК України (порушення правил польотів або підготовки до них).

«Джус» брав активну участь в кампанії боротьби за F-16 для України, зокрема, спілкувався з сенаторами та американськими журналістами. Українські льотчики завдяки своєму бойовому досвіду змогли знайти спільну мову з сенаторами й достукатися, щоб на правовому рівні ідея передати Україні F-16 зрушила з мертвої точки у США. На зустрічах з американськими законодавцями й експертами з Пентагона він розповідав, чому Україні необхідні системи протиповітряної оборони – SAMP-T, NASAMS та Avenger.

Читайте також: На Подолі створили мурал «Привид Києва» (фото)

«Джус» входив до складу 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил. Пілоти стали образом «Привида Києва».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button