Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23553 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Alex Suprun / Unsplash

У серпні попит на зарядні станцій, генератори і павербанки в інтернет-магазині Rozetka зріс удвічі-втричі порівняно з липнем, повідомляє Forbes.

У мережі «Алло» з середини липня продажі павербанків зросли втричі, а зарядних станцій — у вісім разів. 

Зросли й ціни. Якщо у червні станція ємністю 1,2 кВт коштувала 14 тисяч, то на кінець серпня — вже 20 тисяч гривень. У мережі «Фокстрот» вважають, що ціни восени підвищаться ще на 10%.

Менш із тим, мережі не бачать передумов для подальшого суттєвого зростання цін. В «Епіцентрі» пояснють, що навесні в Україну почали надходити прямі поставки з Китаю, і ринок наситився товаром. У Rozetka вважають, що все залежатиме від курсу гривні.

Читайте також: «Як підготуватись до відключень електрики взимку? Повний список порад»

Дефіциту енергогенеруючих товарів ритейлери також не очікують. Директор центрів «ЦеТе» («Епіцентр») Олександр Величко пояснює: значна частина українців придбали їх ще минулого року. Крім того, тоді багато компаній завезли в Україну великі партії енерготоварів, які так і не були розпродані.

Які прилади радять?

Інверторні бензинові генератори беруть для квартир, оскільки вони тихіші, ніж дизельні чи бензинові, зазначає керівник сервісного центру «Квітка» Максим Царьов. Вони стабільно тримають напругу і підходять для приватних будинків, де встановлені теплові котли.

Для квартири достатньо генератора потужністю до 2 кВт, для будинку — від 4 кВт.

У «Фокстроті» проаналізували моделі зарядних станцій, які були найпопулярнішими торік, і вирішили сфокусуватися саме на них. Це Ecoflow, Bluetti, Gelius, Хо, Ancer. Постачальники кажуть, що зараз бізнеси замовляють якісніше обладнання європейського виробництва. Товари з Туреччини та Китаю показали себе менш ефективними під час блекаутів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button