Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Гирло Либеді при впадінні у Дніпро. Фото: Artemka, CC BY-SA 3.0

Цього року в Києві розчистять русло річки Либідь — від вулиці Саперно-Слобідської до урочища Лиса Гора, повідомляють Наші гроші.

Відповідний тендер провело комунальне підприємство «Плесо». Конкурс виграла фірма «Арсенал-Буд Монтаж» з пропозицією 14,6 мільйона гривень.

1950-ті. Річка Либідь в районі Видубичів. Фото зі сторінки facebook.com/kiev.klab

Ще раніше на розчищення русла річки Либідь вже витратили понад 37 мільйонів гривень. Нинішній тендер передбачає завершальний етап робіт, зокрема ремонт підземного тунелю.

На думку видання, ціни на головні позиції в кошторисі дещо завищені. Пісок замовили по 644 гривень за кубометр, тоді як середня ціна становить 300 гривень. Обладміністрація, для прикладу, замовляла по 360 гривень. А постачальник підтвердив журналістам, що готовий продати пісок по 435 гривень.

Залізобетонні блоки замовили по 2,4 тисячі гривень за штуку, хоча ринкова ціна — 1,8 тисячі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button