Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київ планує використовувати двоповерхові автобуси, які у 2022 році отримав від німецьких партнерів, для екскурсій. Про це розповіли у КП «Київпастранс» у відповіді на запит «Вечірнього Києва».

Наприкінці минулого року «Київпастранс» отримав від берлінського муніципального перевізника Berliner Verkehrsbetriebe чотири двоповерхові автобуси MAn Lion`s City DD A39 2010 року випуску.

«Першочерговим призначенням експлуатації зазначених автобусів є туристичні маршрути в Києві. Але, враховуючи специфічні габаритні характеристики автобусів, використання їх в умовах воєнного стану, під час повітряних тривог та масованих ракетних атак РФ, несе додаткові ризики. Наразі думаємо, щоб експлуатувати їх у післявоєнний час…», — йдеться у відповіді.

У «Київпастрансі» повідомили, що автобуси планують використовувати для організації екскурсійних, пізнавальних турів для школярів. Також їх можуть поставити на рейси туристичними місцями Києва на невеликі відстані, за організації КМДА.

Берлін передав Києву чотири вживані двоповерхові автобуси наприкінці минулого року. Однак київські транспортники нарікали на їхні нестандартні габарити.

Двоповерхові автобуси від Німеччини. Фото: BVG/Stefan Leutholf

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button