Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У сквері в Ірпені з’явиться пам’ятник, присвячений боротьбі з російськими окупантами. Його встановлять цієї п’ятниці, 22 вересня, біля відділку поліції, якому і належить ініціатива, повідомляє ITV.

Скульптуру «Воля» створили з залишків ракет, що летіли на Приірпіння в лютому-березні 2022 року.

«У період російської навали по Приірпінню було випущено величезну кількість снарядів, мін та касетних боєприпасів, — зазначають інціатори проєкту. — Цей убивчий метал ще продовжують знаходити і знешкоджувати. Нашою метою є його утилізація шляхом перетворення на скульптури, що будуть спомином про ці карколомні страшні дні».

До скульптури додається віртуальне доповнення VOLIA. За QR-кодом можна буде, зокрема, дізнатися більше про кожен боєприпас, що став частиною інсталяції. Проєкт спершу буде доступний українською та англійською мовами, надалі вибір мов розширюватимуть.

До складу проєктної групи увійшли скульптори Кирило Гузенко та Артем Стрембіцький, художниця Софія Дзюблюк, архітекторка Любов Тютіна, дизайнерка Зореслава Дзюблюк та IT- консультант Андрій Мартинюк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button