Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23573 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Simon Cobb, CC0

Рада графства Корнволл в Англії вирішила продати 11 квартир у будинку-пам’ятці за один фунт стерлінгів, щоб зберегти це житло як доступне.

У регіоні спостерігається дефіцит доступного житла. У зростанні вартості звинувачують орендодавців, які мають по декілька квартир і здають їх у короткострокову оренду, переважно для тих, хто приїздить у відпустку.

Фото: threeseas.org.uk

Двоповерховий комплекс берегової охорони у місті Лу було збудовано у 1893 році. З вікон квартир відкривається чудовий вид на схили, ріку та море. На ринку оренда такого житла була б дуже високою. Загалом ці квартири оцінюються у 640 тисяч фунтів.

«У нинішніх реаліях орендувати в Лу взагалі неможливо. Ціни на оренду просто анекдотичні, вони аж ніяк не по кишені», — стверджує жителька однієї з квартир Енн Едвардс.

Зараз із 11 квартир заселені лише три. Вони потребують нагальної реконструкції та ремонту. В репортажі BBC можна побачити стан приміщень:

Муніципалітет Лу вважає, що якщо квартири в будинку берегової охорони вивести на ринок, їхня оренда стане непосильною для місцевих родин і їх зрештою здаватимуть приїжджим.

Тому кимплекс вирішили залишити громаді. Реконструкцію вартістю один мільйон фунтів проведе фонд Three Seas, який залучить грантові кошти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button