Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Christopher Robin Nordström

Шведський дизайнер Крістофер Робін Нордстрьом створює деталізовані копії токійських будинків у масштабі 1:20. Фото публікує на інстаграм-сторінці TokyoBuild.

Квіткарні, перукарні, магазини, поліцейські дільниці-кобани, публічні вбиральні намагається відтворити якомога реалістичніше: з патиною, іржею, брудом, пошкодженнями, вицвілими кольорами, неохайними дротами, пожовклим листям на тротуарі.

У дитинстві Нордстрьом спостерігав, як його тато конструював моделі літаків і поїздів. У 2018 році він з’їздив у Токіо, його захопила архітектура та сліди старіння на будиночках.

«Повернувшись до Стокгольма, я почувався втомленим, завершуючи кожен день із Netflix. Я хотів мати якесь миле настільне хобі», — каже чоловік, основною роботою якого є продуктовий дизайн.

Будиночки він майструє у студії в Шеппсхольмені, одному з островів Стокгольма. Спершу годинами досліджує Google Street View, обираючи модель. З матеріалів використовує дошку МДФ, стирольну пластмасу, дерево та латунь.

Масштаб 1:20 він обрав навмисне тому, що це не стандартні пропорції, якими користуються моделісти й, відповідно, на які розраховують компанії, що продають готові деталі. Нордстрьом виготовляє кожну унікальну деталь власноруч.

Свої мініатюри він вважає не точними копіями, а радше художніми портретами будинків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button