Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Josh Calabrese / Unsplash

Вартість дозволу на придбання великого сімейного автомобіля у Сінгапурі зросла до рекордних 146 тисяч сінгапурських доларів, або до 106 тисяч американських, повідомляє BBC.

Система дозволів на володіння автівкою, які видаються на десять років, діє у країні з 1990 року. При цьому кількість ліцензій обмежена: уряд встановлює квоти, дозволи продають з аукціонів кожні два тижні. Кількість нових дозволів залежить від того, скільки старих автомобілів утилізують.

Вартість дозволів залежить від типу транспортного засобу. Але й надешевший обійдеться у 76 тисяч американських доларів. У 2020 році така ліцензія коштувала втричі дешевше.

Крім дорогої ліцензії потенційний власник мусить переплатити за саму автівку, яка в Сінгапурі коштуватиме у п’ять чи шість разів більше, ніж у країні виробника. Наприклад, Toyota Camry Hybrid обійдеться у 183 тисячі американських доларів. До цього додайте високі відсотки за кредитами, ціни на пальне та техобслуговування, мита та акцизи тощо. 

Таким чином уряд контролює затори на дорогах, адже площа країни не може дозволити собі велику кількість автомобілів. Натомість значні інвестиції спрямовуються на громадський транспорт, який вважається одним із найкращих у світі. «Хмарочос» писав докладніше про переваги та недоліки цієї політики.

Читайте також: Як у Сінгапурі вирішили житлову кризу і чому зараз там найбільший відсоток власників житла?

Середня зарплата в Сінгапурі становить 4250 американських доларів на місяць. Населення складає приблизно 5,5 мільйона, а кількість приватних автомобілів на дорогах становить менш як один мільйон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button