Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба Віталія Кличка

Учора мер міст Віталій Кличко в інтервʼю телеканалу «Київ 24» заявив, що «найближчими тижнями» планують відкрити першу частину Подільсько-Воскресенського мосту.

«Буду радий звітувати про відкриття року на Подільсько-Воскресенському мосту. Я думаю, що найближчими тижнями це відбудеться. Ми закінчуємо», – заявив міський голова.

Мер Кличко наголосив, що попри уявлення про міст як про «арку через Дніпро», цей проєкт є одним із найбільших інфраструктурних проєктів в нашого міста.

«Це девʼять з половиною кілометрів моста в повітрі над островами, над Дніпром», – мер міста.

Також Віталій Кличко нагадав про плани найближчим часом ввести в експлуатацію ділянку Великої Кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту.

Історія будівництва

Фото: kyivcity.gov.ua

Подільсько-Воскресенський міст почали будувати ще у 1996 році, проте через нестачу коштів будівництво призупинили. У 2003 році будівництво відновили, після чого ще багато разів зупиняли та продовжували роботи. До 2023 року його так і не закінчили. За роки будівництва міст обріс скандалами, судовими справами та обіцянками міських голів закінчити будівництво.

Голова міста Віталій Кличко ще під час своєї передвиборчої кампанії 2014 року обіцяв відкрити міст протягом двох років. Пізніше мер Кличко обіцяв відкрити міст до кінця 2020 року, а потім – до кінця 2021, проте мостовий перехід так і не було введено в експлуатацію. У жовтні 2020 року на незавершеному Подільсько-Воскресенському мосту ввімкнули освітлення.

За роки будівництва Подільсько-Воскресенського мосту він обріс судовими справами та скандалами. На початку 2023 року прокуратура заявила про розкрадання понад 36 мільйонів гривень на будівництві мосту через завищення підприємствами обсягів виконаних робіт. Згодом, у червні, прокуратура повідомила про нову підозру за фактом розтрати 104 млн гривень під час будівництва Подільсько-Воскресенського мосту Директору комунального підприємства «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button