Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Наталія Піддубна

Львівська міська рада звернеться до Міністерства культури України щодо збільшення штрафів за руйнування памʼяток культури. Про це повідомив перший заступник мера Львова Андрій Москаленко на засіданні виконкому 6 жовтня.

«Пропоную за результатами прийнятого сьогодні рішення виконавчого комітету скерувати лист до Міністерства культури і ще раз нагадати нашу позицію, з якою ми звертались декілька років тому. Штрафи за руйнування цінних архітектурних памʼяток потрібно збільшувати в 100 разів. Він має складати не 1700 грн, а 1 700 000 грн, на чому ми вже акцентували раніше. Давайте ще раз звернемось, можливо, нас з 100-го разу почують», – заявив Москаленко.

Нагадаємо, нещодавно у Львові знищили мозаїку авторства Богдана Сойки у приміщенні видавництва «Вільна Україна». Андрій Москаленко заявив, що мозаїка була внесена до переліку мозаїк, які підлягають захисту та мала охоронний статус. Він додав, що мозаїка повинна бути відновлена, а винні – покарані.

Минулого тижня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення, відповідно до якого у Львові мозаїчні твори позначать міжнародним пам’яткоохоронним знаком «Блакитний щит». На думку керуючої справами виконкому Наталії Алєксєєвої, таке міжнародне ознакування підсилить інформування власників будівель з панно та громадськості про цінність мозаїчних творів.

Фото: ukrainianmodernism\Instagram

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button