Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КП «Київський культурний кластер»

Нещодавно на сайті zakupivli.pro зʼявились тендери на закупівлю вин, міцних алкогольних напоїв та пива – їх розмістило комунальне підприємство «Київський культурний кластер». Сума усіх закупівель склала 292 412,1 грн.

Учора КП «Київський культурний кластер» прокоментувало цю ситуацію: підприємство стверджує, що алкогольні напої закуповують для обслуговування відвідувачів у барах кластерів. Ці закупівлі відбуваються за кошти підприємства, а не за кошти бюджету міста.

У березні цього року КП «Київкінофільм», до якого належали всі муніципальні кінотеатри Києва, перейменували на КП «Київський культурний кластер». У структурі підприємства свою діяльність здійснюють 7 кластерів – «Краків», «Лейпциг», «Флоренція», «Ім. Шевченка», «Старт», «Арт-Братислава» та «Ліра».

«Закупівля алкогольних напоїв здійснюється виключно для закладів, у яких є ліцензія на продаж алкогольних напоїв, лише для продажу відвідувачам, а асортимент вказаної продукції поповнюється у разі потреби та у відповідних обсягах», – пояснили у комунальному підприємстві.

Зазначимо, ці закупівлі відбувались без використання електронної системи – тобто між учасниками тендеру не було змагання за найкращу ціну.

Наша редакція проаналізувала Договір постачання товару, за яким «Приват-Алко Трейдінг» зобовʼязались поставити КП «Київський культурний кластер» вина в асортименті на суму 95 292, 30 грн.

  • Однією з позицій у договорі є вермут «Мартіні Бʼянко» – вартість за одиницю складає 314,55 грн з ПДВ. Ми переглянули пропозиції на різних сайтах і знайшли цю ж позицію за 361 грн, 319 грн та за 291 грн.
  • Вартість білого напівсолодкого ігристого вина «Артемівське» у договорі складає 158 грн за одиницю, нашій редакції вдалось знайти таку ж позицію вартістю 185 грн, 168 грн та 172 грн.
  • Червоне сухе вино «Shabo» Original Collection коштує 150 грн за одиницю за умовами договору, ми знайшли таке ж вино вартістю 160 грн, 149 грн та 150 грн.

У підсумку, вартість більшості позицій не перевищує ринкову вартість і переважно є навіть нижчою, проте деякі з товарів можна було придбати дешевше.

Нагадаємо, нещодавно скасували тендер на виготовлення дзеркального логотипа міста і позолоченого архангела.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button