Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 1 по 5 листопада в Києві проведуть Тиждень українського дизайну та інновацій (Ukrainian design and innovation week) — це мультидисциплінарна платформа для об’єднання творчості, інновацій та дизайну в одну спільноту. Це — перша подія, яка відбудеться за підтримки World Design Week

Мета Тижня українського дизайну — розкрити тему “Стійкість” в контексті воєнних подій і звернути увагу на те, як дизайн може впливати на життя та сприяти відновленню суспільних процесів. А також залучити громаду до роздумів та спільних дій для створення стійкого майбутнього.

«Цього року ми обрали тему «Стійкість», яка стала не просто гучним висловом, а й ключовим напрямком для розвитку України та сучасного світу. Стійкість – це не тільки властивість матеріалів, а й важливий принцип нашої діяльності. Ця тема зобов’язує нас поглянути на всі процеси з нової перспективи — як на можливість створити рішення, що задовольняють поточні потреби, зберігаючи свою актуальність у майбутньому. Вона вимагає від нас довгострокового мислення, уважності до екології та впровадження інновацій, які сприятимуть збереженню ресурсів та змінам на краще», — розповідає Катерина Росковшенко, засновниця студії Rosko та UDIW.

На гостей Тижня дизайну очікує насичена програма: виставка конкурсних робіт, проєкт реновації, архітектурна конференція, воркшопи з 3D моделювання, гончарства, малювання, відкриті лекції з дизайну, екскурсії на виробництво арт інсталяцій, профільні майстер-класи, презентації, лекції. Серед учасників UDIW заявлені Антон Черкашин (büro A24D), Дмитро Аранчій (Dmytro Aranchii Architects), Аліна Головатюк (inTempo), Ганна Глибіна, Любко Дереш та інші. 

Всі події відбуватимуться на різних локаціях: у КНУБА, на платформі OSTRIV, у Студентському хабі, гончарній майстерні на вул. Довженка, 22F, різноманітних шоурумах (Porcellanato, Decomaster, Rim) та інших. Повну програму згодом анонсують у соцмережах та на сайті проєкту.

«З початком війни ми бачимо постійні зміни у сфері дизайну – і поруч з руйнівними наслідками ми можемо констатувати й багато позитивних змін. Все частіше вибір споживачів зупиняється на «зроблено в Україні». Все більше з’являється нових імен та компаній, які просувають актуальні цінності, формують стандарти якості та концентрують всі свої сили, щоб стати гідними конкурентами закордонним аналогам», — коментують організатори.

Вхід: вільний

Сайт: udiw.com.ua

Instagram: https://www.instagram.com/ukrainian_design_week/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button