Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Getty images

Буча планує використати досвід Хіросіми у відбудові руйнувань, спричинених російським вторгненням, заявили представники обох міст 16 жовтня.

«Незважаючи на різні ситуації обох міст, вони обидва стали «символами війни», – коментує Аліна Саранюк, начальниця відділу міжнародних зв’язків і співробітництва Бучанської міськради, і додає: – Хіросіма має досвід, який би був дуже, дуже цінним для нас».

Посадовець з Хіросіми виявив бажання міста співпрацювати, додаючи: «Ми сподіваємось налагодити співпрацю та працювати разом заради тривалого миру, у тому числі шляхом конференцій ініціативи “Mayors for Peace”».

Фото: reuters

Хіросіма, знищена атомним бомбардуванням США шостого серпня 1945 року, є містом-президентом недержавної організації «Mayors for Peace», членами якої є також і українські міста.

У серпні цього року мер Бучі Анатолій Федорук надіслав до Хіросіми листа, у якому наголосив цінність досвіду Хіросіми для Бучі, яка розпочинає відбудову після окупації російськими загарбниками. Міська влада Хіросіми відповіла цього місяця у письмовій формі, виказуючи наміри співпрацювати.

Саранюк висловив бажання щодо того, щоб Буча стала «містом-побратимом» Хіросіми у майбутньому.

Нагадаємо, Буча шукає кошти на реставрацію 100-річної садиби Штамма.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button