Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото:Oksana Parafeniuk

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний надіслав листа голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку. У листі Залужний закликав підтримати ініціативу щодо перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних сил.

Генерал зазначив, що перейменування вулиць є важливою складовою державної політики у сфері зменшення негативного впливу Росії на трактування нашої історії та сприятиме формуванню в української молоді чіткої патріотичної позиції.

Залужний наголосив, що під час відбиття повномасштабної російської агресії військовослужбовці Повітряних Сил Збройних Сил України героїчно боронять Україну від російської навали, завдаючи нищівних втрат ворогу.

Так, воїни-авіатори здійснили понад 15000 бойових вильотів та виконали більше 1300 транспортних перевезень, воїни-зенітники знищили понад 4400 повітряних цілей ворога, йдеться у листі.

«З метою встановлення історичної та соціальної справедливості, відзначення особливих бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу Повітряних Сил ЗСУ, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, вважаю за доцільне підтримати ініціативу щодо перейменування Повітрофлотського проспекту у місті Києві на проспект Повітряних Сил», – підсумував головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Історія перейменування

25 січня цього року Київська міська рада оголосила про початок збору пропозицій щодо перейменування 27 обʼєктів, серед яких був і Повітрофлотський проспект. Першого лютого на сайті електронних петицій Київської міськради зʼявилась петиція з проханням не перейменовувати проспект.

Сьомого квітня розпочалось голосування за нову назву проспекту: серед найпопулярніших були Повітрянофлотський проспект, проспект Європейського Союзу та варіант не змінювати назву. Партія «Європейська солідарність» активно агітувала перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект ЄС, застосовуючи рекламу в соціальних мережах та сюжети на телеканалах.

17 квітня у «Київ Цифровий» завершилось голосування, за результатами якого кияни обрали назву «Повітрянофлотський», проте у червні профільна комісія Київради відхилила проєкт рішення про перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський.

Другого жовтня на сайті електронних петицій Київської міськради була опублікована петиція про перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних сил.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button