Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Нова пошта

«Нова пошта» планує обладнати капсулами безпеки окремі термінали, розташовані в районах із високим ризиком обстрілів, повідомив в інтерв’ю Бабелю співзасновник компанії В’ячеслав Клімов.

Увечері 21 жовтня російська ракета влучила по терміналу «Нової пошти» під Харковом. У приміщенні працювали 33 працівники — сортували посилки з гуманітарною допомогою. Шестеро людей загинули на місці — це молоді чоловіки віком 21-31 рік.

Ще 16 працівників було поранено. Восьмеро лишаються у тяжкому стані, зокрема двоє перебувають у реанімації на штучній вентиляції легень.

Фото: МВС

Постраждалі розповіли, що від сигналу повітряної тривоги до вибуху минуло приблизно 15 секунд. До укриття треба було пройти кілька десятків метрів, і люди не встигли. Ракета С-300 може долетіти з російської території до Харкова за 40 секунд. 

«Не можу зараз сказати, що саме ми вирішили, але в режимі роботи терміналів зміни будуть точно, особливо в таких зонах, як Харків, бо там вже є певна статистика прильотів. Думаємо, як зробити в терміналах щось на кшталт ізраїльських капсул у житлових домах. Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття», — повідомив Клімов.

За його словами, «Нова пошта» вже облаштовувала подібні капсули у Харкові та Миколаєві. Так, у дворі одного з харківських відділень стоїть залізобетонна капсула для працівників і клієнтів.

Вірогідно, йдеться про укриття в Слобідському районі. Залізобетонна споруда розрахована на 50 людей, товщина стін — 50 сантиметрів.

Капсула Нової пошти у Харкові. Фото: t.me/kharkivlife

Схожа залізобетонна капсула у Корабельному районі Миколаєва коштувала компанії 400 тисяч гривень. Таке укриття вміщає 18 людей і розраховане не більш як на дві — максимум три години перебування. Всередині, крім освітлення та вентиляції, є лише прості дерев’яні лави та розетки для підзарядки телефонів.

Капсула Нової пошти у Миколаєві. Скриншот з репортажу trkmart.tv

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button