Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Microsoft

29 вересня у Лас-Вегасі відкрили Сферу – музично-розважальний майданчик та водночас найбільшу сферичну будівлю у світі. На відкритті виступив гурт U2, який став першим виконавцем, що зіграв концерт у Сфері. Хмарочос розповідає про особливості нової споруди.

У чому особливість Сфери?

Фото: James Shaeffer

«Це справді нове середовище, – каже Джеймс Долан, гендиректор Сфери, – Коли ти у Сфері, ти сам обираєш, куди дивитись. Глядачі вирішують, на чому їм сфокусувати свою увагу».

Висота Сфери складає 112 метрів, а ширина у найширшому місці – 157 метрів. Всередині Сфера вкрита світлодіодними дисплеями, які створюють відчуття занурення. Цей світлодіодний екран є найбільшим у світі.

З 17,600 місць, 10,000 дають можливість глядачам «відчувати» звукові вібрації завдяки спеціальній аудіосистемі. Сфера має найбільшу у світі аудіосистему концертного рівня, усі компоненти якої створюють «кристально чистий» та багатошаровий звук, заявляють творці Сфери.

Фото: Sphere Entertainment

Вражає не лише інтерʼєр, а й екстерʼєр: зовнішня поверхня Сфери вкрита 1.2 мільйонами світлодіодних панелей – кожна розміром з хокейну ключку – які можуть створювати величезні динамічні зображення. Компанії та бренди використовують зовнішній екран як платформу для своєї реклами.

Історія Сфери

Фото: Michael Quine

Про проєкт, спершу був відомий як MSG Sphere, вперше оголосили в лютому 2018 року. Спочатку це був спільний проєкт Madison Square Garden Company (MSG) і Las Vegas Sands Corporation. Las Vegas Sands Corporation надала для будівництва ділянку площею 7,3 га, проте згодом Apollo Global Management придбала ділянку та стала новим партнером MSG.

Церемонія закладення першої цеглини відбулася 27 вересня 2018 року. Відкриття спершу було заплановано на 2021 рік, проте через пандемію COVID-19 його перенесли на 2023 рік. Зовнішні дисплеї спершу були випробувані 4 липня цього року на День Незалежності США.

Нагадаємо, у Бучі побудують школу та дитсадок за кошти литовських інвесторів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button