Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23522 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Київщині за програмою «ВідновиДІМ» ремонтують 95 будинків, 63 з яких вже повністю або частково завершені, повідомляють у Міністерстві відновлення. Найбільше багатоповерхівок відновлюють в Ірпені — їх там 87, 3 будинки ремонтують у Бучі, по 2 — у Макарові та Гостомелі і 1 – у Софіївській Борщагівці. Програму фінансує Європейський Союз.

«Відбудова країни, допомога людям повернутись до звичного життя у власних будинках – є головною метою Міністерства», — каже Олександр Бутенко, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

ОСББ Київщини першими приєдналися до Програми «ВідновиДІМ» після її запуску в листопаді 2022 року. Наразі близько 5000 сімей стали учасниками цієї ініціативи.

Гранти на відновлення надає Фонд Енергоефективності – державна установа, яка надає яка надає гранти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ.

«Загальна сума грантів, які отримають ОСББ Київської області, сягнула 280,5 млн грн, з них 116 млн грн Фонд вже виплатив», – повідомляє Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності.

Грант від фонду компенсує 100% вартості робіт і матеріалів, але він не може бути більшим за 7,2 млн грн на одне ОСББ. Без активної позиції ОСББ, які долучаються до відновлення власних будинків, реалізація такої важливої ініціативи була б неможливою, каже Фаренюк.

Серед учасників програми — ірпінське ОСББ «Фаворит на Мінеральній», яке вже завершило роботи та отримало грант у розмірі 7,2 млн грн, розповідають у Міністерстві. За ці кошти у будинку відновили пошкоджений фасад, замінили зовнішні та внутрішні тамбурні двері, а також віконні блоки і блоки балконних дверей. Це дозволило повернутись додому всім мешканцям будинку, а це понад 400 квартир.

Нещодавно Фонд енергоефективності перейшов до реалізації основного етапу програми «ВідновиДІМ»: з шести областей її дія поширилася на всю територію України, крім тимчасово окупованих територій і територій активних бойових дій. Брати участь у ній можуть ОСББ, будинки яких було пошкоджено внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, американець викупив ЖК під Києвом для переселенців. А нещодавно на Київщині запрацювало «Чудо Містечко» – проєкт для літніх людей, що втратили дім через війну.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button