Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: donttakefake/Instagram

Консультативна комісія Департаменту охорони культурної спадщини вирішила зобов’язати Євгенію Фуллен зафарбувати мурал на вул. Січових Стрільців своїм коштом, повідомила депутатка Ксенія Семенова.

Депутатка Євгенія Кулеба вважає, що це гарний кінець «цієї епопеї», яка, на її думку, була дуже важливою для міста. Тепер Кулеба має намір врегулювати систему погодження ескізів муралів.

«Художниця відновить стіну памʼятки, на якій без дозволу Департаменту охорони культурної спадщини почала малювати мурал. Така рекомендація ДОКС і художниця готова її виконати», – прокоментувала Євгенія.

Євгенія Фуллен висловилась про ситуацію у своєму Instagram. Художниця вважає, що медіа, у тому числі й «Хмарочос», пишуть про неї замовні статті і, на її думку, це вигідно «пані, яка намагається йти по головах, щоб створити комісію, в якій вона буде сидіти і їй будуть «башляти» гроші за певні мурали».

Історія муралу

У вересні на Січових Стрільців, 31 зʼявився мурал із зображенням Квазімодо, який тримає Есмеральду над проваллям, авторства Євгенії Фуллен. Таким чином авторка, за її словами, хотіла висловити вдячність Франції за військову підтримку.

Багатьом місцевим жителям цей мурал не сподобався і вони назвали його «несмаком». До того ж мурал намалювали на будинку з охоронним статусом без дозволу Департаменту охорони культурної спадщини.

Тоді ж на сайті Київської міської ради зʼявилась петиція з вимогою призупинити офіційну підтримку органами місцевої влади створення нових муралів, доки не буде затверджено прозорий механізм залучення громади та експертів до погодження ескізів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button