Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Takenori Okada / Unsplash

Польські перевізники заявили, що третього листопада заблокують пункти перетину кордону з Україною на знак протесту.

Заступник міністра розвитку громад Сергій Деркач підтвердив Forbes, що уряд отримав від перевізників Польщі перелік вимог — більшість із них «дивні та в принципі невиконувані».

У вимогах ідеться про блокування руху вантажного транспорту на два місяці.

Польські перевізники вимагають повернути дозвільну систему для українських перевізників, яку скасували торік із початком транспортного безвізу, посилити правила перевезень за ЄКМТ та заборонити українським перевізникам реєструвати компанії в Польщі. Крім того, хочуть мати окремі черги на всіх кордонах для порожніх фур, у електронній черзі для авто на номерах ЄС та отримати доступ до української системи «Шлях». 

Остання вимога дає можливість вільно виїжджати українцям призовного віку, зазначає ЄП.

Водночас офіційної інформації про перекриття кордонів з боку польського уряду не надходило. 

Тож які саме пункти пропуску та на який період можуть бути заблоковані, наразі невідомо. У медіа з’являлася інформація про пункти Корчова–Краковець, Дорогуськ–Ягодин та Гребенне–Рава-Руська. А за даними Міжнародної транспортної асоціації України, блокувати кордон поляки планують до кінця року. 

Зараз кордон із Польщею перетинають 40-50 тисяч вантажівок на місяць, що в річному вимірі принаймні вдвічі більше, ніж до війни. Польські перевізники, які домінують на європейському ринку вантажних перевезень, бачать у цьому загрозу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button