Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: NE:Urban

У Поліському лісовому офісі, що в Луцьку, минулого року зробили ремонт, зберігши первісний вигляд будівлі. У блозі NE:Urban показали фото до та після.

Модерністська будівля Поліського лісового офісу збудована за типовим радянським проєктом – схожих будівель в Україні багато. Такі споруди часто ремонтують без збереження первісного вигляду: утеплюють гіпсокартоном, фарбують у яскраві кольори, демонтують мозаїки та панно з фасаду тощо.

Проект реконструкції фасадів та внутрішнього простору здійснювала студія leod’uk design. Архітектори запроєктували й пандус на вході для маломобільних груп, проте, його так і не було реалізовано.

Будівля до реконструкції. Фото: Волинь UA

Під час ремонту будівлі установи ліхтарі замінили на більш сучасні – у формі гілок дерев, а різнокольорову плитку замінили на однотонну сіру, також замінили вхідні двері та сходи, пофарбували фасад, а головне – зберегли оригінальне панно на фасаді.

Зміни відбулися і в ландшафтному дизайні – замість самшитових кущів перед будівлею висадили дерева та багаторічні трави.

Нагадаємо, минулого року «Хмарочос» розповів, як реставрувати спадщину модернізму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button