Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вежа

В Івано-Франківську відкриють для відвідувачів старовинні підземелля ратуші, повідомляє ZAXID.NET. У них раніше знаходилась вʼязниця.

«У нас приємний сюрприз – нова авторська екскурсія в підземелля Ратуші. Зовсім скоро серце міста – Ратуша, привідкриє вам ще одну свою таємницю», – повідомили на сторінці КП «Центр розвитку міста i рекреації».

Фото: Вежа

Директорка комунального підприємства Руслана Василюк зазначила, що зараз проводять підготовчі та технічні роботи з освітлення підземель – їх планують закінчити приблизно через місяць. Туристичний маршрут буде пролягати не всіма підземеллями, а лише тими, які цікаві з історичної точки зору.

«Ці підвальні приміщення є у постійному користуванні нашого підприємства, і ми думаємо, як їх розвивати, щоб вони не простоювали. З ними пов’язана велика частина історії нашого міста, її важливо не забувати, тому ми взялися за її популяризацію. Серед містян небагато людей мали можливість туди потрапити, а тепер вони будуть постійно доступними», – зазначила Василюк у коментарі виданню.

Фото: Вежа

Маршрут екскурсії буде прокладений у тому крилі підземелля, де була вʼязниця. Вона існувала там з кінця XVII ст. і до Першої світової війни. Кажуть, що серед вʼязнів були побратим Олекси Довбуша Василь Баюрак та навіть провів одну ніч Іван Франко.

Нагадаємо, магазин в Івано-Франківську зробив модерністську мозаїку частиною інтер’єру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button