Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

У минулу суботу в Швеції святкували День всіх святих – як зазвичай це буває, люди ходили на кладовище провідати своїх рідних. У цей день в місті Ґетеборг сталась цікава історія.

За день до свята працівники ґетеборзької бібліотеки забули зачинити її на ключ наніч – бібліотека так і пробула відчиненою весь наступний день.

Зазвичай бібліотеки відкриті у суботу, тому жителі міста і не подумали, що в цей день вона буде закрита. Протягом дня близько 400 людей відвідали заклад, а за допомогою автоматизованої системи додому забрали 245 книжок.

Коли директорку бібліотеки сповістили про ситуацію, вона побоювалась, що за час відсутності працівників щось могло статись, проте коли вона прибула на місце, на її подив, люди звично читали газети та переглядали онлайн-каталоги. Вочевидь, лише кілька відвідувачів помітили відсутність працівників.

У результаті вийшов незапланований експеримент – як виявилось, бібліотека може автоматизовано працювати без працівників.

Нагадаємо, нещодавно бібліотеці Вернадського надали статус памʼятки архітектури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button