Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/alter.ego.tmm

Низка київських житлових комплексів не отримують опалення через відсутність договорів на постачання природного газу на автономні котельні, повідомляє КМДА.

Будинки обслуговують приватні компанії, і власники та оператори котельних досі не уклали необхідні угоди з Нафтогазом, а крім того накопичилися борги за спожитий газ.

«Десятки родин, зокрема з маленькими дітьми, змушені проживати в оселях без тепла. Також є ризик підвищеного навантаження на електромережі, адже люди обігрівають кімнати електроприладами, — наголошують у міській адміністрації.— В перспективі котельні можуть вийти з ладу».

Житлові комплекси без опалення:

  • ЖК «Дипломат Холл» на вулиці Жилянській 59. ОСББ досі не уклало договір на постачання газу.
  • ЖК Alter Ego у Лабораторному провулку 7 (девелопер GEOS). Комерційна компанія відмовилась обслуговувати котельню: обслуговуючи чотири будинки, не розділила борг між ними та не уклала договір на постачання газу.
  • ЖК на вулиці Сергія Данченка 28, 28-А, 28-Б, 30, 32, 32-А, 32-Б, 34, 34-А — за цими адресами розташовано ЖК «Новомостицько-Замковецький» (девелопер Київміськбуд), жителі якого підтверджують відсутність опалення.
  • ЖК «Медовий» у Кадетському Гаю 8, 10, 12 (Київміськбуд).
  • ЖК Friendly House на вулиці Андрія Аболмасова 4, 4-А (Укрбуд/Київміськбуд). Сім котелень трьох вище перелічених комплексів обслуговувала комерційна компанія, яка минулої зими отримувала газ за цінами «постачальника останньої надії», що майже у 10 разів більше, ніж для населення. До кінця сезону утворився великий борг. У КМДА зазначають, що котельні в жахливому стані, в однієї пошкоджені майже всі димові труби.
  • ЖК «Вудсторія» на вулиці Миколи Вінграновського 2 та Бориса Антоненка-Давидовича 1 (девелопер Perfect Group). Проти компанії, що обслуговувала котельні, відкрито кримінальне провадження. Минулої зими газ споживали без договору з Київгазом і Нафтогазом.
  • ЖК на вулиці Алматинській 109 (Київміськбуд). ОСББ переймає на себе право управління котельнею, і досі не укладено договір на постачання газу.
Одна зі спроб підключити ЖК «Медовий» до газу в 2021 році. Фото: facebook.com/gk.medovyi

Найдієвішим вирішенням цієї ситуації є самоорганізація мешканців, створення ОСББ та прийняття рішення щодо котельні, стверджують у КМДА. За відсутності боргу за газ котельню можна передати в комунальну власність та управління Київтеплоенерго.

Коментарі:

    KGB :

    Як в Україні.
    Забудовник побудував,квартири продав,а решта- головна біль жильців.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button