В Івано-Франківську відкрився перший на заході України фудмаркет (фото)
Foodoteka об'єднала 15 концептів, серед яких — японські оніґірі, чебуреки третьої хвилі та фастфуд із поке-боулами.
Foodoteka об'єднала 15 концептів, серед яких — японські оніґірі, чебуреки третьої хвилі та фастфуд із поке-боулами.
11 листопада в Івано-Франківську відкрили перший на заході України фудмаркет. Foodoteka розмістилася на двох поверхах ревіталізованого заводу Промприлад.
Простір вміщає 15 закладів із різними гастрономічними концепціями, третина з них — локальні, з Івано-Франківська.
Один із корнерів — японський заклад з оніґірі. Японський кухар Сьо Іто приїхав до України як волонтер і відкрив Tokyo Sushi Ball у Львові. Тепер він запустив куточок у новому фудмаркеті.
«Чотири Чебуреки Prosecco Bar» називають себе «чебуречною третьої хвилі», а власний продукт — «чебуреками здорової людини». Спеціально розроблене тісто вбирає менше жиру. Серед начинок — не лише м’ясо, але й чотири сири, батат, білі гриби, вишня та варення рожі.
В основу сімейної ресторації корисного швидкого харчування Fit&Fast заклали гавайські поке-боули. Їх подають за п’ять-десять хвилин. Гості обирають основу: рис, фунчозу, собу чи соєві мітболи; протеїн: курку, свинину, телятину чи морепродукти; добавки: овочі та посипки.
«ПроУкраїнське» — це ресторан, який по-новому інтерпретує старовинні рецепти з 15 регіонів України. Заклад Nice Guys готує хотдоги під блюз, кантрі та диско. Cowabunga Sandwich пропонує сандвічі з м’ясом. «Станіславська Сироварня» — експериментальний концепт, який поєднує ритейл та формат сирного бару.
Серед закладів також — київська «Мʼясторія», бургерна B93L4D («Безлад»), пекарня Delikacia Bakery, Fabbrica з неаполітанською піццою на тісті, яке ферментують 48 годин і випікають на дровах.
Крім фудкорту в Foodoteka поступово планують розмістити крафтову броварню, освітні й дослідницькі гастропростори, продуктовий магазин, приватну лабораторію, яка контролюватиме якість харчових продуктів, а також «кімнату шефів» — клуб кухарів із бібліотекою та баром.
Дизайн фудмаркету Foodoteka розробляло архітектурне бюро Forma.
Промприлад розташовано на вулиці Української Перемоги, 23Ж.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті