В Івано-Франківську відкрився перший на заході України фудмаркет (фото)
Foodoteka об'єднала 15 концептів, серед яких — японські оніґірі, чебуреки третьої хвилі та фастфуд із поке-боулами.
Foodoteka об'єднала 15 концептів, серед яких — японські оніґірі, чебуреки третьої хвилі та фастфуд із поке-боулами.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 123 днів. За цей час ми опублікували 24986 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
11 листопада в Івано-Франківську відкрили перший на заході України фудмаркет. Foodoteka розмістилася на двох поверхах ревіталізованого заводу Промприлад.
Простір вміщає 15 закладів із різними гастрономічними концепціями, третина з них — локальні, з Івано-Франківська.
Один із корнерів — японський заклад з оніґірі. Японський кухар Сьо Іто приїхав до України як волонтер і відкрив Tokyo Sushi Ball у Львові. Тепер він запустив куточок у новому фудмаркеті.
«Чотири Чебуреки Prosecco Bar» називають себе «чебуречною третьої хвилі», а власний продукт — «чебуреками здорової людини». Спеціально розроблене тісто вбирає менше жиру. Серед начинок — не лише м’ясо, але й чотири сири, батат, білі гриби, вишня та варення рожі.
В основу сімейної ресторації корисного швидкого харчування Fit&Fast заклали гавайські поке-боули. Їх подають за п’ять-десять хвилин. Гості обирають основу: рис, фунчозу, собу чи соєві мітболи; протеїн: курку, свинину, телятину чи морепродукти; добавки: овочі та посипки.
«ПроУкраїнське» — це ресторан, який по-новому інтерпретує старовинні рецепти з 15 регіонів України. Заклад Nice Guys готує хотдоги під блюз, кантрі та диско. Cowabunga Sandwich пропонує сандвічі з м’ясом. «Станіславська Сироварня» — експериментальний концепт, який поєднує ритейл та формат сирного бару.
Серед закладів також — київська «Мʼясторія», бургерна B93L4D («Безлад»), пекарня Delikacia Bakery, Fabbrica з неаполітанською піццою на тісті, яке ферментують 48 годин і випікають на дровах.
Крім фудкорту в Foodoteka поступово планують розмістити крафтову броварню, освітні й дослідницькі гастропростори, продуктовий магазин, приватну лабораторію, яка контролюватиме якість харчових продуктів, а також «кімнату шефів» — клуб кухарів із бібліотекою та баром.
Дизайн фудмаркету Foodoteka розробляло архітектурне бюро Forma.
Промприлад розташовано на вулиці Української Перемоги, 23Ж.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті