Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sneha Cecil / Unsplash

Німецьке місто Лімбург вирішило скоротити популяцію голубів у спосіб, що викликав обурення зоозахисників, — птахам вручну скрутять шиї, повідомляє Hessenschau.

У Лімбурзі нарахували 700-1000 голубів, що, на думку муніципалітету, забагато для 36-тисячного міста.

Є різні способи контролювати популяції міських птахів. Так, у Брюсселі голубів вирішили годувати контрацептивами. Можна будувати голубники, де за птахами доглядають, лікують їх і заміняють яйця на гіпсові муляжі. Голубники, за підрахунками комітету охорони навколишнього середовища, коштували би місту 90 тисяч євро. Крім того, це підхід із відкладеним у часі результатом.

Натомість ламати птахам шиї — у чотири рази дешевше, лише 20 тисяч євро. І значно швидше. За таке рішення 13 листопада проголосували місцеві депутати. Зелені, звісно, голосували проти.

Чиновники консультувалися з мисливцем-соколяром Бертольдом Гайсом, який раніше вже отримував через суд дозволи на вбивство голубів.

План винищення голубів у Лімбурзі розраховано на два роки. Птахів заманюватимуть до пастки їжею. Звідки їх діставатиме спеціально винайнята людина і руками крутитиме їм шиї.

Аби рішення набуло чинності, місто має дослідити, як це узгоджується з законодавством. Уряд округу Гессен вже висловив сумніви у доцільності такого способу вбивства. Там також підкреслили, що голуби не є шкідниками, а ризик передачі патогенів людям надто низький.

Німецька асоціація захисту тварин заявила, що шокована. У понеділок увечері, після голосування, під міською ратушею зібралося кількадесят протестувальників, які назвали депутатів «бандою вбивць».

Коментарі:

    Якщо це правда, то це божевілля. Дуже хочеться вірити, що німці як нація дуже розумна, цього робити не буде. Китайці вже горобців вбивали – закінчилося голодом. Сподіваюся, що це неправда, і розум все ж таки переможе

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button