Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Білоцерковець/Facebook
Фото: Kateryna Pieshko

Памʼятник Олександру Пушкіну в парку ім. Івана Багряного на Берестейському проспекті нарешті демонтували, повідомив радник міського голови Дмитро Білоцерковець.

«Лише під кінець другого року війни до Кабміну дійшло, що Пушкін не є частиною української культури», – прокоментував Білоцерковець.

Десятого листопада уряд вилучив його із реєстру пам’яток культурної спадщини національного значення, завдяки чому Пушкіна й змогли демонтувати. Минулого тижня його вже обмалювали фарбою, а минулого місяця памʼятник завішали «демаскувальною» сіткою, яка не провисіла й доби.

Після багатьох років боротьби та звернень до органів влади киянам нарешті вдалось домогтись демонтажу.

Нагадаємо, минулого тижня на Галицькій площі демонтували радянську зірку – її перемістили на майданчик для зберігання у музей ім. Антонова. Нещодавно у КМДА повідомили, що обеліск із зіркою спершу хотіли підірвати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button