Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікторія Мрозакевич

У Чернівцях відкрили оновлений сквер Дня вишиванки, що знаходиться неподалік центру міста – на Соборній площі. На його реконструкцію витратили пʼять мільйонів гривень коштів меценатів.

Ремонт скверу тривав майже пів року: спершу його планували відкрити до Дня Незалежності, але деякі елементи інфраструктури потребували індивідуального виготовлення, через що підрядник переніс відкриття на кінець осені.

Тут облаштували дитячий майданчик, відпочинкову зону з лавками різних типів, встановили багато смітників для роздільного сортування та лавок з USB і Type-C розʼємами.

На стежках, замість асфальту, поклали бруківку, облаштували велодоріжку, а також додали місця для паркування велосипедів. На ліхтарях по всьому скверу розміщені QR-коди, відсканувавши які, можна дізнатись про вишиванку кожного регіону України.

Під час реконструкції зберегли старий газетний кіоск, а замість пам’ятника невідомому солдату облаштували газон. У сквері також планують встановити памʼятник Володимиру Івасюку, проте його виготовлення та монтаж займуть 6-7 місяців.

Зараз поруч зі сквером облаштовують зупинку громадського транспорту.

Нагадаємо, у Києві за кошти меценатів відкрили сквер з артобʼєктами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button