Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

25 листопада планують завершити першу чергу Подільсько-Воскресенського мосту, проте рішення про відкриття прийматиме КМДА. Про це в коментарі ТСН.ua розповів Максим Шкіль, засновник групи компаній «Автострада», що займається будівництвом мосту.

Будівельникам залишилось встановити мостове бар’єрне огородження та шумозахисні екрани – наразі чекають їх постачання. Огородження компанія планує встановити 24 листопада, а екрани – 25-го. Максим Шкіль додає, що це лише перша черга мосту і повністю його завершити можна буде лише за 2-3 роки. Оскільки це питання не є пріоритетним у воєнний час, ймовірно, завершення переправи відбудеться вже після війни.

На початку жовтня міський голова Віталій Кличко оголосив, що відкриття мосту відбудеться «найближчими тижнями», проте цього так і не сталось. У КМДА кажуть, що запуск мосту «запланований у поточному році». У Департаменті транспортної інфраструктури ТСН.ua розповіли, що після відкриття руху «по мосту курсуватиме лише спецтранспорт та пасажирський транспорт».

Нещодавно на сайті Prozorro зʼявився тендер на обстеження та проведення випробувань мосту вартістю у 48 млн грн. Строк надання послуг – до 31 серпня 2024 року, отже випробування мосту завершать лише влітку.

Ще однією проблемою із запуском переправи є стан дороги з боку Русанівських садів – її регулярно підтоплює після дощів, а сама дорога складається лише з двох смуг та місцями не має тротуару. У Дептрансі щодо ремонту дороги відповіли, що потрібно комплексно проаналізувати ситуацію з залученням фахівців та порадили надіслати відповідний інформаційний запит.

Нагадаємо, Дептранс оцінив ремонт мосту Метро у пів мільярда євро і запевнив, що подібні до нього – вже знесли.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button