Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Замість дорогих капітальних реконструкцій Львів з початком повномасштабної війни почав реалізовувати менші проєкти. Про це на форумі Urban Talks Lutsk розповіла спеціалістка управління архітектури та урбаністики Львова Марина Пелещак.

До повномасштабного вторгнення у місті втілювали довготривалі дороговартісні проєкти, каже Марина, а зараз сконцентрувались на перевтіленнях, які не вимагають суттєвого ресурсу, проте створять видимий ефект. Вона розповіла про декілька проєктів, які вдалося реалізувати за позабюджетні кошти.

«Русалка Дністрова»

«Русалка Дністрова» – це музей-заповідник у центрі Львова. Територія біля нього довгий час була закинута і недоглянута, тому міська влада вирішила її оновити. Біля музею вирізали чагарники, залишили цінні кущі, зробили доріжку зі щебеню та переклали плитку.

Також, щоб зробити простір більш затишним, там висадили газон, встановили чотири стільці та ліхтар, щоб додати освітлення.

«Незламні матусі»

Після початку повномасштабної війни у Львові створили центр «Незламні матусі» – тимчасове житло для вагітних жінок. Раніше територія навколо була пустою, зарослою та без жодної інфраструктури. Тепер в одній з долин, куди мешканці раніше викидали сміття, облаштували місця для відпочинку, дитячий майданчик та доріжки, а також розчистили озеро поруч.

Галицька площа

Спершу на Галицькій площі планували повноцінну реконструкцію із заміною мощення та лавками навколо дерев, проте реалізувати плани не вдалось.

У 2020 році плитку на площі частково замінили на граніт, проте залишилась ділянка з незручним рельєфним каменем, яка не несе історичної цінності. Марина Пелещак розповідає, що одна компанія-забудовник прокладала комунікації під цією територією і її попросили після закінчення робіт замінити плитку на більш зручну. А за кошти сусідньої кавʼярні встановили вуличні меблі.

Нагадаємо, у Миколаєві визначили переможців конкурсу на проєкт меморіального комплексу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button