Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Микола Осаула (ліворуч) та Олег Симороз (праворуч)

16 листопада біля станції метро «Героїв Дніпра» представники «благодійного фонду “Врятуй рідну країну”», який збирає гроші нібито на потреби ЗСУ, вступили в конфлікт із київським активістом Олегом Симорозом, який втратив ноги на фронті.

Симороз опублікував відео, на якому директор «фонду» Микола Осаула закидає йому: «Ви користуєтесь тим, що зараз у вас немає ніг». Також припускає, що Симороз пробув недостатньо на війні.

«Він віддав вказівку тітушкам оточити мене та не пускати сісти в авто, все це було під приколи про поранення та ампутовані кінцівки, через те, що я прийшов спитати про звітність та використання військової форми», — пише Симороз.

Поліція Києва повідомила, що тоді до відділку доставили п’ятьох представників організації. Їхні дії кваліфікували як шахрайство. Дізнавачі перевіряють усіх представників фонду, а також документацію установи.

Як «Хмарочос» писав раніше, проти цієї організації вже було відкрито кримінальну справу за статтею «шахрайство». Представників «благодійного фонду» можна побачити на вулицях Києва зі скриньками, вони просять гроші в перехожих.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button