Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/andrey.oldstyle

У Будинку художника на Львівській площі в Києві відкривається заклад «Білий налив» — на місці ресторану-пабу «Галерея смаку». Фото опублікував Андрій Гірчук.

Фото: Alex Bold

Роками «Галерея смаку» слугувала недорогою їдельнею, де обідали художники та студенти розташованої у п’яти хвилинах Художньої академії. Популярності їй додавав бар із так само недорогими алкогольними напоями.

2022 рік. Фото: Сергій Блажко

Митці свідчать, що раніше інтер’єр приміщення ресторану прикрашала косівська кераміка, та згодом у «Галереї смаку» зробили ремонт.

Останніми роками відвідувачі скаржилися на якість страв і на тарганів.

Фото: Сергій Панченко

«Білий налив» належить «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», яка зараз налічує понад 80 закладів. Перший заклад такого формату відкрився на Хрещатику в 2018 році: він передбачав швидке обслуговування, позиції «по одному євро» та лаконічне меню: хотдог, устриця або пиріг, а також спиртні напої, зокрема наливки та сидр.

На «Білий налив» також є скарги. Так, на сторінці NE:Urban звернули увагу на проблему з прибиранням сміття на літньому майданчику:

Фото: facebook.com/ne.urban.blog

Згідно з інформацією на сайті, в Києві зараз є 13 «Білих наливів» і один — у Вишневому. Цьогоріч «Білий налив» на умовах франшизи відкрився у польському Вроцлаві.

Будинок художника — це споруда, зведена у 1978 році у стилі функціоналізму, прикрашена сімома алегоричними жіночими фігурами, що уособлюють різні мистецтва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button