Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Заступник мера Парижа Девід Бельярд оголосив про новий план для міста стати пріорітетним для пішохода, який планують втілити до 2030 року. Він є продовженням попередньої стратегії, яку реалізовували з 2017 по 2022 роки.

Згідно із задумом у Парижі створять 100 гектарів пішохідних зон та понад 100 «дитячих вулиць» біля шкіл, які тимчасово перекривають на початку та наприкінці навчального дня. До 2030 року місто має намір зробити пішохідними 12 кілометрів алей вздовж бульварів та проспектів, які до цього слугували паркінгами просто неба.

До 2026 року Паризький муніципалітет обіцяє:

  • Зробити пішохідними 100 вулиць поряд зі школами, університетами та державними закладами для дітей та студентів
  • Створити 50 нових вулиць з озелененням, фонтанами, лавками та веселими розмітками на землі для дітей
  • Запровадити концепцію vision zero – підхід, що зменшує кількість аварій на дорогах зі смертельними наслідками
  • Підвищити безпеку пішоходів, зменшивши потік моторизованих транспортних засобів та запровадивши обмеження руху в центрі Парижа
  • Створити додаткові пішохідні переходи та збільшити час переходу, враховуючи потреби людей похилого віку
  • Збільшити кількість тихих та затишних місць для відпочинку в громадському просторі, розширити мережу фонтанів з питною водою та громадських туалетів, а також збільшити кількість «тіньових споруд»
  • Зменшити шум на дорогах

Згідно з даними, 65% подорожей в Парижі здійснюються пішки, а в період з 2010 по 2020 рік кількість піших прогулянок зросла на 12%.

З інвестиціями у 300 млн євро план «Париж: пріоритет пішоходам!» є основним інструментом адаптації міста до змін клімату, зазначають в муніципалітеті.

Нагадаємо, у Києві протягом року планують облаштувати 10 наземних пішохідних переходів – першим стане перехід на проспекті Лобановського.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button