Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23565 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Закинутий кінотеатр «Промінь», який хотіли реконструювати під будівлю міськради.

У Вишневому під тиском громадськості розірвали контракт на реконструкцію закинутого кінотеатру «Промінь» під будівлю мерії за 193 мільйони гривень. Про це стало відомо з повідомлення в системі Prozorro.

Рішення пояснили тим, що «підрядником було допущену технічну помилку під час розрахування очікуваної вартості робіт».

Що призвело до розірвання договору?

Фото: КОВА

17 листопада, Державна аудиторська служба України оголосила про проведення моніторингу процедури закупівлі через виявлені ознаки порушень законодавства. У межах моніторингу ДАСУ надіслала замовнику запит з вимогою надати пояснення, яким чином було складено проєктну документацію та як було визначено вартість реконструкції.

У комунальному підприємстві, яке є замовником робіт, пояснили, що розрахунок вартості реконструкції здійснювався на підставі кошторису, а проєктну документацію сформували відповідно до обсягів робіт.

Замовник також поспішив додати, що між ним та підрядником вирішується питання щодо розірвання договору підряду, що згодом і було зроблено.

До того ж на брифінгу начальник КОВА Руслан Кравченко розповів, що робоча група під час виїзної наради рекомендувала міськраді відмовитись від планів реконструкції, оскільки вважає недоцільним використання 193 млн грн бюджетних коштів під час воєнного стану на будівництво «фактично нової будівлі міської ради».

Для чого міськраді нова будівля?

Сьогодні Вишневська міськрада тимчасово займає будівлю Українського дому фарфорово-фаянсової промисловості – колишнього підприємства, яке припинило роботу у 2011 році. Строк терміну дії договору оренди закінчився ще у 2018 році, проте міськрада продовжувала користуватись приміщенням.

За всі роки підприємство накопичило 3,3 мільйони гривень боргів, тому у вересні цього року ФДМ виставив будівлю на приватизацію, і Вишневська міськрада вимушена була шукати нове приміщення.

Голова КОВА Руслан Кравченко оголосив про ініціювання проведення наради з представниками громади та Фонду держмайна України, щоб урегулювати це питання.

Нагадаємо, у Львові відмовились від масштабних проєктів реконструкцій на користь точкових перетворень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button