Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23514 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: kyivcity.travel

Київ посів 132 місце у щорічному рейтингу найдорожчих міст світу Worldwide Cost of Living від EIU. Минулого року місто виключили зі списку через повномасштабне вторгнення Росії, а у 2021 столиця посідала 118 місце.

Сингапур продовжує тримати першість – за останні 11 років місто очолювало рейтинг аж девʼять разів. Серед найбільших невдах – Москва на Санкт-Петербург, які опустились на 105 та 74 поділок відповідно.

Загалом за 2023 рік вартість життя у містах зросла на 7.4%, що на 0.7% менше, ніж минулого року. Помітна тенденція на спад, проте ціни все одно зростають значно швидше, ніж у 2017-2021 роках. Вартість комунальних послуг зросла найменше (на 5.7%) серед десяти категорій, включених у рейтинг. Це свідчить про те, що підвищення цін на енергоносії після вторгнення Росії в Україну сповільнилось.

Серед топ-10 міст у рейтингу опинились два азійські міста (Сінгапур та Гонконг), чотири європейських (Цюрих, Женева, Париж та Копенгаген), три американських (Нью-Йорк, Лос-Анджелес та Сан-Франциско), а також Тель-Авів.

Найбільшої інфляції на продукти та послуги загального вжитку зазнала столиця Венесуели Каракас: зростання цін цього року досягло там 450%.

Нагадаємо, відповідно до рейтингу, проїзний у транспорті Києва – один із найдорожчих у світі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button